NIEUWS

Wilt u ook het meest recente nieuws ontvangen van R.K.S.V. ’t Peeske. Schrijf u dan nu in voor het digitale Samenspel van onze vereniging. 4 keer per jaar ontvangt u via mail het Samenspel. Veel leesplezier:
Datum: 29-4-2020

Protocollen tijdens de jeugdtrainingen met ingang van 6 mei 2020

Geachte jeugdleden van R.K.S.V. ‘t Peeske en ouders/verzorgers,

Dinsdag 21 april heeft het kabinet bekend gemaakt dat jongeren tot en met 18 jaar, onder begeleiding, weer samen mogen sporten in de buitenlucht. Binnen de jeugdafdeling hebben we goed bekeken of we dat op een verantwoorde wijze kunnen aanbieden. We hebben hier ook contact over gehad met onze jeugdtrainers. We hebben besloten dat we weer trainingen gaan aanbieden voor onze jeugdspelers tot en met 18 jaar maar wel onder strikte voorwaarden en met duidelijke regels en richtlijnen om het voor iedereen veilig te houden.

KNVB is duidelijk over de leeftijdscategorieën: De categorie t/m 12 jaar is vastgesteld door het RIVM en valt in het voetbal grotendeels samen met t/m O13. Kinderen die normaal meespelen bij O13 maar net 13 jaar zijn geworden mogen helaas niet meedoen met deze categorie vanwege de leeftijdsgrenzen van het RIVM. Zij trainen mee in een hogere leeftijdscategorie (O15).

Ditzelfde geldt ook voor spelers die uitkomen in O19 en net 19 jaar oud zijn geworden. Zij kunnen niet deelnemen aan de trainingen.

Zie: https://www.knvb.nl/nieuws/assist/assist/59909/hoe-kunnen-kinderen-vanaf-woensdagweer-voetballen

Hygiëne

Op het sportpark worden een aantal palen met zeepdispensers opgesteld, zodat alle spelers, trainers, leiders en vrijwilligers voorafgaand aan het betreden van de velden de handen kunnen ontsmetten. Daarnaast zijn desinfectieproducten beschikbaar om de gebruikte trainingsmaterialen te ontsmetten.

Jeugdleden tot en met 12 jaar

Kinderen tot en met 12 jaar kunnen voetballen waarbij ze niet per se de 1,5 meter afstand tot andere kinderen hoeven aan te houden. Ze moeten wel 1,5 meter afstand houden tot alle andere personen, dus ook tot de trainers. Voor deze leeftijdscategorie gaan we twee trainingen per week aanbieden.

TRAININGSTIJDEN EN VELDEN WORDEN NOG BEKEND GEMAAKT

Jeugdleden van 13 tot en met 18 jaar

Kinderen van 13 tot en met 18 jaar kunnen voetballen mits zij 1,5 meter afstand houden tot andere personen.

TRAININGSTIJDEN EN VELDEN WORDEN NOG BEKEND GEMAAKT

Regels en richtlijnen (protocollen)

We hebben regels en richtlijnen opgesteld voor

  1. Protocol trainers, begeleiders en vrijwilligers 2020 – Protocol – trainers begeleiders en vrijwilligers – Corona – R.K.S.V. ’t Peeske v1.0
  2. Protocol sporters (jeugdleden)2020 – Protocol – jeugdspelers – Corona – R.K.S.V. ’t Peeske v1.0
  3. Protocol ouders en verzorgers2020 – Protocol – ouders en verzorgers – Corona – R.K.S.V. ’t Peeske v1.0
  4. Protocol – algehele richtlijn2020 – Protocol – Informatiebrief COVID-19 – Corona – R.K.S.V. ’t Peeske v1.0

 

 

Datum: 1-4-2020

Seizoen amateurvoetbal ten einde: geen kampioen, promotie en degradatie

Het amateurvoetbalseizoen is ten einde. Dat meldt de KNVB in een persbericht. Er worden geen kampioenen, promovendi en degradanten aangewezen. Elke club begint volgend seizoen in de klasse waarin de clubs momenteel actief zijn.

Beste leden, vrijwilligers, ouders/verzorgers, sportvrienden,

Gisteren heeft de KNVB, in navolging van de persconferentie  van de overheid, besloten de competitie voor het amateurvoetbal stil te leggen: het seizoen is ten einde.
Alhoewel we dit betreuren, is het besluit natuurlijk volkomen gerechtvaardigd, gezien de ontwikkelingen rondom het Corona virus.
Wij zullen de impact van bovenstaand besluit bespreken en houden u op de hoogte van de ontwikkelingen rondom Sportpark de Kolkstede. Bestuurlijke besluiten zullen wij met u delen.

Wij wensen u allen veel gezondheid toe. Help elkaar daar waar kan en zorg goed voor elkaar. Wij hopen het nieuwe seizoen gezond en fit weer te starten.

Met sportieve groet,

Bestuur R.K.S.V. ’t Peeske

 

 

Datum: 23-3-2020

Sportpark de Kolkstede op slot en activiteiten verder uitgesteld tot en met 6 april 2020.

Beste leden, vrijwilligers, ouders/verzorgers, sportvrienden,

In navolging van de berichtgeving en het advies van de KNVB gaat Sportpark de Kolkstede tot en met 6 april 2020 dicht. Zo adviseert de KNVB de verenigingen om de Sportparken op slot te doen. Het Sportcafé ‘Na de kopbal’ was al afgelast en alle activiteiten waren al stop gezet. Echter nu is per direct ook het sportpark verboden terrein voon iedereen. Er geldt een lokale noodverordening.

Accommodatiezaken
Alle sportaccommodaties en sportinrichtingen zijn gesloten voor publiek. Als groepen ondanks de sluiting alsnog gebruikmaken van de accommodatie van jouw vereniging moet de gemeente hierop handhaven. Bij overtreding van de maatregel kunnen zij een boete opleggen aan de overtreders op basis van de lokale noodverordening. Het is zinvol om – in overleg met de eigenaar van jouw sportaccommodatie – een bord op te hangen bij de toegangspoort met de mededeling dat het terrein is gesloten i.v.m. het coronavirus. Houd de komende tijd deze update en knvb.nl in de gaten voor verdere adviezen en informatie m.b.t. het beheer en onderhoud van sportaccommodaties.

We hopen jullie hiermee voldoende geïnformeerd te hebben en vragen begrip voor het besluit,

namens het voltallige bestuur,
R.K.S.V. ’t Peeske

Datum: 13-3-2020

Alle activiteiten op Sportpark de Kolkstede gaan niet door tot en met 31-3-2020 (i.v.m. Corona)

Beste leden, vrijwilligers, ouders/verzorgers, sportvrienden,

Na overleg met de KNVB, de persconferentie van 12-3-2020, overleg met de Stichting Sporthal en de publicatie van het advies van de KNVB op haar site, hebben we als bestuur van R.K.S.V. ’t Peeske besloten om per vrijdag 13-3-2020 12.00 uur alle activiteiten op sportpark de Kolkstede af te gelasten. De kantine zal de aankomende weken ook gesloten blijven en er zullen geen bijeenkomsten plaatsvinden op sportpark de Kolkstede.

Dit betekent ook dat het Sportcafé ‘Na de kopbal’ van 28 maart 2020 niet door gaat.
Mochten er tussentijds wijzigen optreden, zullen wij dit tijdig melden.

Bericht KNVB

Amateurvoetbal

Alle wedstrijden van veld- en zaalvoetbalverenigingen gaan tot en met 31maart niet door. Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB: “Wij adviseren alle amateurverenigingen om ook geen trainingen, oefenwedstrijden of andere grote bijeenkomsten te organiseren. We hopen op begrip voor dit lastige besluit en de medewerking van alle clubs om gezamenlijk de competities tot een goed einde te brengen. De komende periode gaan we nadenken over een goede oplossing voor ons amateurvoetbal.”

We hopen jullie hiermee voldoende geïnformeerd te hebben en vragen begrip voor het besluit,

namens het voltallige bestuur,
R.K.S.V. ’t Peeske