Seizoen 2020/2021 start met nieuwe trainer Peeske 2

Mijn naam is Richard van Dijk en ik ben 57 jaar. Ik ben geboren in Amsterdam en ik heb een lange tijd in De Kwakel gewoond. Dit is een plaatsje vlakbij Aalsmeer. Nu al jarenlang actief in de Achterhoek. Het komend seizoen trainer van Peeske 2. Lees verder…….

Eind 2015 ben ik gescheiden van mijn toenmalige vrouw. We hebben samen 2 dochters van 28 en 33. Daarnaast ben ik trotse opa van een kleinzoon van 6 jaar en kleindochter van 1 jaar.

Op dit moment verblijf ik in Wehl samen met mijn vriendin en haar zoon van 12 jaar. We zijn nu 4,5 jaar samen. Ik werk bij Wanders in Netterden en ga daar iedere dag met de fiets naar toe. Zelf ben ik gek op sporten en ga dan ook elke week naar de sportschool met mijn vriendin en haar zoon.

Trainingen verzorgen spreekt mij zeer aan. Vandaar dat ik me had aangemeld bij de plaatselijke voetbalvereniging. Bij deze club ben ik 20 jaar trainer geweest. Via deze vereniging heb ik een aantal modules van de KNVB gevolgd, waaronder de TC 3. Bij deze voetbalclub ben ik trainer geweest van de jeugd en 4 jaar het 2e elftal. Met dit team ben ik ook kampioen geworden.

Toen ik naar de achterhoek kwam zocht ik naar een hobby. Ik heb altijd voetbal trainingen verzorgd en het leek me leuk dit hier ook weer te gaan doen. Ook om zo mensen te leren kennen. Na mijn sollicitatie bij Concordia werd ik benaderd door Kilder met de vraag of ik trainer wilde worden bij SV Kilder. Hier heb ik nooit spijt van gehad.

Als trainer vind ik het belangrijk dat je zorgt voor een goede sfeer binnen een team. Met een goede sfeer kun je het beste uit een team halen. Ook je eigen persoonlijkheid is hierin belangrijk. Je moet een wisselwerking krijgen binnen het team van af en toe prestatiegericht bezig zijn en af en toe een lolletje kunnen trappen.