11-6-2021

Foto’s jeugdelftallen nu ook www.vvpeeske.nl

Sil Jansen heeft een aantal prachtige teamfoto’s gemaakt tijdens Goalmaster 2021: een dag voor de jeugd om lekker weer tegen elkaar te voetballen. Sil Jansen Media, hartelijk bedankt voor deze mooie foto’s. Daar zijn we erg blij mee.

4-10-2020

Damesvoetbal in fases naar een hoger niveau

Inmiddels hebben we meer dan 50 meisje/dames voetballen verdeeld over een Dames 1, MO17-1, MO13-1 en een aantal meisjes die zich begeven in gemengde teams samen met de jongens. Een goed kaderteam bij elk elftal en mensen die enthousiast zijn om de volgende stappen te maken. Het bestuur van R.K.S.V. ‘t Peeske heeft dan ook nu de intentie uitgesproken om het damesvoetbal verder op de kaart te gaan zetten.

‘Geen gemakkelijke klus omdat er in Beek/Loerbeek veel sporten zijn waar meisjes/dames aan mee kunnen doen’. Toch vindt R.K.S.V. ’t Peeske dat we regionaal (Montferland) aantrekkingskracht moeten creëren voor het damesvoetbal. Belangrijk onderwerpen daarbij zijn gelijkheid, kwaliteit, plezier en zichtbaarheid. ‘Door dit te versterken zal de aantrekkingskracht groter worden en zal dit resulteren in meer leden op termijn’, aldus Pascal Verberkt. Belangrijk is dat we een aantal uitgangspunten voor ogen houden waar we ons aan committeren. Denk aan:

Gelijkheid: ‘dezelfde rechten, plichten en voorwaarden als het herenvoetbal’

Kwaliteit: ‘faciliteren met goed materiaal en goede trainers’

Plezier: ‘het creëren van resultaten en binden van meisjes/dames bij de club’

Zichtbaarheid: ‘het veelvuldig zichtbaar zijn op Sportpark de Kolkstede, maar ook in de regio’

Bovenstaande zal gefaseerd in de loop der jaren vorm krijgen en toegepast worden. Het hangt en staat natuurlijk wel bij de meisjes/dames zelf. Ze moeten wel blijven voetballen. Maar goed daar moet je dan ook de randvoorwaarden creëren. Belangrijk daarbij is ook dat een ‘hoofdsponsor damesvoetbal’ daarin mee wil groeien. Qua activiteiten, en ook qua sponsorbedrag.

In de afgelopen periode hebben we gesproken over de invulling van het ‘hoofdsponsorschap damesvoetbal’ van R.K.S.V. ’t Peeske met Roy Wissing deurenservice. Hij is bereid gevonden ook jaarlijks een bijdrage te doen om sommige onderdelen wat gemakkelijker in te voeren. We hebben afgesproken om in 3 jaren tijd een aantal zaken gelijk te trekken met het herenvoetbal. Denk hierbij aan een toernooi aan het einde van het seizoen voor dames in de regio op Sportpark de Kolkstede, maar ook de publiciteit zal gezocht worden. Denk hierbij aan ‘damesvoetbal in beeld’. En wat denk je van de ‘broodjes op zondag voor de wedstrijd’. Bij de heren al jarenlang een vast gegeven. Het is nu tijd dat ook de dames dit krijgen voor de wedstrijd.

15-6-2020

Seizoen 2020/2021 start met nieuwe trainer Peeske 2

Mijn naam is Richard van Dijk en ik ben 57 jaar. Ik ben geboren in Amsterdam en ik heb een lange tijd in De Kwakel gewoond. Dit is een plaatsje vlakbij Aalsmeer. Nu al jarenlang actief in de Achterhoek. Het komend seizoen trainer van Peeske 2. Lees verder…….

Eind 2015 ben ik gescheiden van mijn toenmalige vrouw. We hebben samen 2 dochters van 28 en 33. Daarnaast ben ik trotse opa van een kleinzoon van 6 jaar en kleindochter van 1 jaar.

Op dit moment verblijf ik in Wehl samen met mijn vriendin en haar zoon van 12 jaar. We zijn nu 4,5 jaar samen. Ik werk bij Wanders in Netterden en ga daar iedere dag met de fiets naar toe. Zelf ben ik gek op sporten en ga dan ook elke week naar de sportschool met mijn vriendin en haar zoon.

Trainingen verzorgen spreekt mij zeer aan. Vandaar dat ik me had aangemeld bij de plaatselijke voetbalvereniging. Bij deze club ben ik 20 jaar trainer geweest. Via deze vereniging heb ik een aantal modules van de KNVB gevolgd, waaronder de TC 3. Bij deze voetbalclub ben ik trainer geweest van de jeugd en 4 jaar het 2e elftal. Met dit team ben ik ook kampioen geworden.

Toen ik naar de achterhoek kwam zocht ik naar een hobby. Ik heb altijd voetbal trainingen verzorgd en het leek me leuk dit hier ook weer te gaan doen. Ook om zo mensen te leren kennen. Na mijn sollicitatie bij Concordia werd ik benaderd door Kilder met de vraag of ik trainer wilde worden bij SV Kilder. Hier heb ik nooit spijt van gehad.

Als trainer vind ik het belangrijk dat je zorgt voor een goede sfeer binnen een team. Met een goede sfeer kun je het beste uit een team halen. Ook je eigen persoonlijkheid is hierin belangrijk. Je moet een wisselwerking krijgen binnen het team van af en toe prestatiegericht bezig zijn en af en toe een lolletje kunnen trappen.